Miért mi?

Nem mi váltjuk meg az üzleti világot, de szikrát gyújtunk a vezetőkben, amivel ők lesznek képesek megváltoztatni a cég teljes képét és a csapatuk működését. A vezetők fogják indukálni a fejlődést hozó változást, és közben azt kérdezik majd maguktól, hogy eddig miért nem így dolgoztunk? 

Célunk, hogy a vezetők felsorakoztassák csapatukat a cég küldetése mögé, és arra inspirálják őket, hogy annak megvalósításában maguk is aktívan részt vegyenek.

Küldetésünk

A küldetésünk a vezetők fejlesztésén keresztül olyan szervezeteket építeni, amelyben a munkatársak kamatoztatni tudják az erősségeiket, és ezáltal képesek kiemelkedő értéket teremteni a piac számára is.

Miért pont ez?

Mert az emberek több időt töltenek a munkahelyükön, mint a családjukkal vagy a barátaikkal, így az üzleti gondolkodásmódjuk átformálásával megváltoztathatjuk az egész életüket. A vezetőkkel kezdjük, hogy ezáltal az egész szervezetre hatással legyünk.

Bohus Krisztián, ügyvezető

A mi sztorink

"Dolgozam mérnökként, értékesítőként, üzletfejlesztési vezetőként, és végül eljutottam oda, hogy másokkal együtt közvetlenül járulhatok hozzá a vállalatok hosszú távú fejlődéséhez. Mindezt olyan egyedi módon tesszük, ami az eredményesség javulása mellett elégedett munkatársakat is eredményez. 

Tanulmányoztam a világszinten kiemelkedő vállalatokat az elmúlt 100 évből, és azt tapasztaltam, hogy nem véletlen, hogy azok a cégek a legjobb munkahelyek, amelyek az ügyfelek körében is a legnépszerűbbek. Ha a vállalaton belül tudják, hogy miért járnak be dolgozni, akkor sokkal nagyobb az esély rá, hogy az ügyfelek is megértik, hogy miért különleges az adott cég. 

A cél így ennek a küldetéstudatnak a megalapozása lett a vezetőkön keresztül, hogy olyan szervezeteket építhessünk fel közösen, amely vonzza és inspirálja a legkiválóbb szakembereket, és visszatérő ügyfeleket teremt."

Válaszd a folyamatos fejlődést!

Vedd igénybe telefonos konzultációnkat, ami tájékoztatást nyújt a cégre szabott fejlődési lehetőségekkel kapcsolatban.