Hagyd a menedzselést, és kezdj el vezetni!

Folyamatokat menedzselni, munkatársakat pedig vezetni érdemes. A workshop a vezetés 4 kulcsfontosságú területét tárgyalja, amelyek leginkább befolyásolják a csapatod teljesítményét. Meghatározunk egy világos jövőképet, ami felé törekedtek, majd megmutatjuk, hogyan vonhatod be ennek megvalósításába a különböző elképzelésekkel és szemléletmóddal rendelkező munkatársaidat, hogy egységet és elköteleződést teremts. Mindezt a világ legsikeresebb vezetőinek példáin keresztül tesszük, hogy megismerd a szemléletmódjukat, a döntéseik hátterét, illetve hogy miként inspirálják tettekre a csapatukat és engednek teret a kreativitásuknak.

-

-

Miben fogsz fejlődni?

Ha csatlakozol a vezetői programhoz.

.

1.  Hiteles vezetővé válsz

Elvekre és értékekre építve vezetsz, ami nemcsak szilárd alapot biztosít a következetes vezetői döntésekhez, de emeli a munkatársi lojalitást is.

2.  Bizalomra építed a szervezetet

Megszűnteted az alá-fölé rendelt viszonyt, és erős köteléket építesz ki a csapatoddal, hogy befolyással tudj lenni rájuk, és beállítsd őket a cég küldetése mögé.

3.  Könnyedén teljesítitek a kitűzött célokat

Manipuláció nélkül buzdítod cselekvésre a csapatod minden tagját, mert pontosan tudod, hogy mit várnak a munkahelyüktől. Felszámolod az üzleti növekedést akadályozó silókat, gátakat, és egyéni kifogásokat.

4.  Innovatív kultúrát teremtesz

Ideális környezetet teremtesz az ötletek áramlásához, és a munkatársak kreativitásának kiaknázásához, hogy minden versenytársnál több értéket teremthessetek.

5.  Reziliens csapatot vezetsz

A csapatod mentorává válsz, és a fejlődésük lesz a legfőbb célod, hogy leküzdjenek olyan kihívásokat is, amire korábban képtelenek lettek volna. 

6.  Ideális munkakörnyezetet teremtesz

Elégedettebben dolgozik a csapatod, mert motiváló és biztonságos munkakörnyezetet teremtesz számukra, amiben kibontakoztathatják egyéni képességeiket, és élvezettel dolgoznak veled, mint vezető.

.

Aknázd ki a csapatod erősségeit

Ha továbbra is úgy vezetsz, ahogy eddig, akkor a munkatársaid is olyan eredményt nyújtanak majd, mint eddig. Építs vezetőként erős szervezeti kultúrát, ami sokkal többet jelent, mint babzsák fotelok és pingpong asztal. Állítsd át új operációs rendszerre a csapatodat, hogy kiaknázd az erősségeiket és a kreativitásukat, és összetartó szervezetként tudjátok előre mozdítani a cég küldetését.

A vezetői workshop fő témakörei

Kattints, és ismerd meg bővebben a workshop tematikáját, vagyis az Inspiráló Vezetés 4 Alappillérét.

.

-

Elkötelezett csapat az üzleti eredményekért.

Képzésünk az alábbi előnyöket biztosítja:

.

Árbevétel növekedés

Tedd az innovációt a vállalati kultúra szerves részévé, hogy az ügyfeleid a céged rajongójává váljanak, és lojális vásárlói bázist alakíts ki.

Stabilitás nehéz helyzetben is

Építs olyan vállalati kultúrát, ami a kiiktatja a silókat, és bajtársias csapatot eredményez, hogy nehéz helyzetben is kiváló teljesítményt nyújtsatok.

Hatékonyság növelés

Kommunikálj inspirálóan, hogy magad mellé állítsd a csapatot, és lelkesítsd őket manipuláció nélkül a küldetés megvalósítására, és az üzleti célok elérésére.

Lojális csapat és visszatérő ügyfelek

Érd el, hogy a munkatársak ne váltsanak céget néhány %-kal magasabb fizetésért, hanem elégedetten dolgozzanak, és visszatérő ügyfeleket generáljanak.

.

-

-

Ajánlatunk


Válogass ajánlataink között, és találd meg a neked legmegfelelőbb fejlesztési csomagot. Ha nem vagy biztos a választásodban, keress fel minket további tájékoztatásért.


Vezetői állapotfelmérés

( 1 nap )


Vezetői workshop

( 2 nap)


A workshop anyagának önálló gyakorlati beépítése

.


EREDMÉNY:

Megteszed az első lépéseket, és elindulsz az inspiráló vezetővé válás útján.

.

Vezetői állapotfelmérés

( 1 nap )


Vezetői workshop

( 2 nap)


6 alkalom üzleti tanácsadás

( 1–2 hetente ajánlott )

Csoportos- és egyéni szinten


EREDMÉNY:

Kilépsz az eddigi vezetői rutinodból, és elkezded átformálni a csapatod működését.

.

Vezetői állapotfelmérés

( 1 nap )


Vezetői workshop

( 2 nap)


12 alkalom üzleti tanácsadás

( 1–2 hetente ajánlott )

Csoportos- és egyéni szinten


EREDMÉNY:

Teljesen beépíted a gyakorlatba a tanult vezetői alapelveket, és átalakul a szervezeti működés.

.

.

100% garancia

Mi biztosak vagyunk benne, hogy ránk van szükséged, ezért visszafizetési garanciát vállalunk a szolgáltatásunkra.

.

.

BUSINESS PERFORMANCE KFT.

Adószám: 27939260-2-11

Cégjegyzékszám: 11-09-027809

Bejegyző bíróság: Tatabányai Törvényszék Cégbírósága

Székhely: 2840, OROSZLÁNY, ERDÉSZ U. 32.

Iroda: 1094, BUDAPEST, BERZENCZEY U. 33.